2011. január 23., vasárnap

Vulkán és a tagalog nyelv

















nagyon vártam a mai napot, kicsit kimozdultunk a városból. ja tegnapra vonatkozóan, boldog névnapot Ágimnak. kapott tortát, meg szép cipőt.


ki kell mozdulni a túlnépesedett, erősen légszennyezett Manilából. ulticélunk a tagaytay-i Taal Vulkán. a világ legkisebb vulkánja, ami aktív. egy szép tó közepén van. na most a tó, meg a vulkán egy nagyobb vulkán kráterében van. ez pihen, reméljük már nem lesz aktív. elég nagy, szóval ettől még Pierce Brosnan is menekülne.


gyönyörű hely. láttuk a turista dolgokat, gazdag parkot, templomot és a körülötte lévő gettót is. a kisgyerekek jönnek a parkolóba hozzád "guard the car" és 20 pesoért (100 ft) "vigyáznak rá". nemtom mennyire, de a táskák stb ott maradtak és nem lett semmi bajuk.

beszélgettük Levi barátommal (aki élete első névnapját fogja ünnepelni április 2-n, mert a Lévit választott nem a Leventét. örült, hogy megtudta, hogy mi ünnepeljük)


hogy milyen érdekes, hogy mi magyarok mennyire büszkék vagyunk a nyelvünkre. na most a filipinó nyelv a tagalog veszélyben van, mert a mai szülők már angolul beszélnek a gyerekekkel otthon és a saját nyelvükre úgy tekintenek, mint nehéz tantárgy a suliban. ok-ok. business, meg boldogulás, meg külföld, meg könnyebb külföldi pasit becserkészni, de ilyen áron? mindegy.

ma este pihi. zenélgettem. lett jó kis bólogatós zene, meg dubstep féle is. jó ez a hobby. :)

ja, majd elfejtem. megkóstoltam a starbucks féle tejes zöld-teát (kajak ínyenc akartam lenni és felvágni vele) de nem ízlett. ha bármikor újra vennék, szóljatok, hogy utálom. ok?

sziasztok, hiányoztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése