2010. január 2., szombat

Ma főztem... angol napot tartottunk itthon





recept:

hozzávalók 4 főre

  • 4 szelet tőkehal filé
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 -2 dl sör
  • 25 dkg zöldborsó
  • bors
  • cukor
  • burgonya
  • olaj

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, majd robotgép segítségévek a hozzáadott sörrel jól elkeverjük, úgy hogy sűrű masszát kapjunk.
  2. A zöldborsót sós, cukros vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük. Majd lecsepegtetjük és pépesítjük.
  3. Az enyhén sózott halat a lisztes masszában jól átforgatjuk, és forró olajon kisütjük. Egy-egy oldal 3-4 perc alatt sül át, és a bunda szép aranyszínű lesz.
  4. A meghámozott krumplit nagyobb szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, majd először lefedve, majd a nélkül aranyszínűre sütjük. A megsült krumplit sózzuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése