recept:
hozzávalók 4 főre
- 4 szelet tőkehal filé
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1,5 -2 dl sör
- 25 dkg zöldborsó
- só
- bors
- cukor
- burgonya
- olaj
elkészítés
- A lisztet a sütőporral, sóval elkeverjük, majd robotgép segítségévek a hozzáadott sörrel jól elkeverjük, úgy hogy sűrű masszát kapjunk.
- A zöldborsót sós, cukros vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük. Majd lecsepegtetjük és pépesítjük.
- Az enyhén sózott halat a lisztes masszában jól átforgatjuk, és forró olajon kisütjük. Egy-egy oldal 3-4 perc alatt sül át, és a bunda szép aranyszínű lesz.
- A meghámozott krumplit nagyobb szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük, kicsit meglocsoljuk olívaolajjal, majd először lefedve, majd a nélkül aranyszínűre sütjük. A megsült krumplit sózzuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése