2010. január 21., csütörtök

Haiti csoda: élve mentettek ki egy csecsemőt (Index)

Rázuhant a mennyezet, hét napig volt a romok közt, mégis életben maradt egy kéthetes kislány Haiti fővárosában.

Csodáról beszélnek Haitin: egy francia mentőosztag élve húzott ki egy ház romjai alól egy három hete született kislányt. A kis Elisabeth Joassaint több mint egy hetet töltött étlen-szomjan a földrengésben összedőlt házban, írja a The Daily Mail [1].

A baba a Port-au-Prince-i ház emeletén aludt kiságyában, amikor a földrengésben leszakadt a mennyezet. 22 éves édesanyja kétségbeesetten próbált eljutni hozzá, de a lezúduló törmelékek megakadályozták ebben. A fiatalasszony végül kimenekült a földre rogyó házból, és meg volt róla győződve, hogy újszülöttje odaveszett a földrengésben.

Csakhogy az akkor két hetes Elisabethet szerencsésen elkerülték a zuhanó törmelékek, így hét nap elteltével egy francia mentőosztag életben talált rá egy 15 centiméteres mélységű lyukban. A rendkívül életrevaló gyermeket takarókba bugyolálva hozták ki a romok közül: a kislány gyakorlatilag egy karcolás nélkül túlélte a pusztító katasztrófát, békésen szundikált a csodát emlegető bámészkodók gyűrűjében.

Édesanyját, Michelt, egy futballpályán kialakított táborban érte utól az örömhír. "Isten könyörületessége, hogy életben van" - mondta könnyek közt a fiatal nő.

Elisabeth csodával határos megmenekülése mellett két másik hasonló esetről is beszámoltak a híradások: szerdán egy hétéves kisfiút is élve húztak ki a romok közül. Kiki nyolc napot töltött a törmelékek fogságában.

Ugyancsak nyolc nappal a pusztító erejű rengés után a szomszédok élve emeltek ki egy ház romjai alól egy 11 éves kislányt a földrengés sújtotta Haiti fővárosában. A lányt egy francia tábori kórházba szállították, ahol az orvosok valóságos csodának nevezték a megmenekülését.

Az ilyen híreket várom nap mint nap........................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése